Parada de 1 decembrie începe în Piața Arcul de Triumf din București, la ora 11. Această paradă este evenimentul zilei, iar mulți bucureșteni se trezesc dis-de-dimineață pentru a prinde un loc cât mai bun, din care să admire cât mai bine parada. Nu te întrista însă dacă nu ajungi la parada de Ziua Națională a României, există o mulțime de alte lucruri pe care le poți face pentru a celebra această zi specială!

Fie că nu reușești să te trezești dimineață pentru a ajunge la paradă în timp util astfel încât să prinzi un loc bun, fie că nu ești rezistent la frig ori ai alte treburi de făcut în dimineața zilei de 1 decembrie, trebuie să știi că există și alte lucruri pe care le poți face în Capitală pentru a sărbători cum se cuvine această zi specială.

Urmărește parada militară la televizor

Dacă nu reușești să ajungi la parada miliatară, deschide televizorul și urmărește-o de acasă, din confortul propriului cămin.

Parada transmite emoții care pot trece prin ecranul televizorului, așa că e păcat să o ratezi. Aceasta este difuzată pe mai multe canale TV, așa că ai posibilitatea să privești lucrurile din mai multe unghiuri.

Mergi la Tărgul de Crăciun București din Piața Constituției

În perioada 28 noiembrie-26 decembrie, Piația Constituției găzduiește Tărgul de Crăciun. Profită de ziua de 1 decembrie pentru a te bucura de tot ce îți oferă acest târg – vei găsi produse tradiționale din belșug și te vei putea bucura și de muzică în ton cu sărbătoarea.

Cele peste 100 de căsuțe din cadrul târgului te așteaptă cu preparate și băuturi calde, gustoase, care îți vor răsfăța simțurile, dar și cu mici suveniruri sau cadouri pentru cei dragi – nu e o idee rea să profiți de această vizită pentru a lua cadouri de Moș Nicolae pentru cei dragi.

Patinoarul în aer liber, caruselul pentru cei mici și spectacolele tradițional românești desfășurate pe scena principală te vor face să te simți bine pe perioada vizitei tale.

Această activitate este potrivită și pentru familiile cu copii, despre care se știe deja că se dau în vânt după orice este legat de Crăciun. Cei mici pot profita de această vizită pentru a vizita Casa lui Moș Crăciun. Aici îi vor aștepta atât Moșul, cât și spiridușii, dornici să afle ce își doresc cei mici să găsească sub brad în dimineața de Crăciun.

Mergi la concertul Sărbătoarea Subcarpați de la Arenele Romane

An de an, trupa Subcarpați sărbătorește, pe lângă Ziua Națională a României, și propria aniversare, așa că e motiv de dublă sărbătoare.

Concertul se desfășoară într-un cort încălzit, așa că nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește temperaturile joase. Bucură-te de folclorul românesc în varianta mai actuală, pe beat-uri moderne, și vei avea o seară de 1 decembrie memorabilă.

Concertul începe la ora 20, însă asigură-te că îți achiziționezi biletele din timp, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a nu mai găsi disponibile.

Organizează o petrecere românească la tine acasă

Dacă nu ai chef să ieși din casă de 1 decembrie, organizează o seară românească, între prieteni, la tine acasă.

Pregătește o masă cu bucate tradiționale precum slănina, fasolea cu ciolan, varza călită sau sarmalele, nu uita de deserturi precum gogoși sau plăcinte și pune pe masă și țuică, pălincă sau vin de țară. Playlist-ul trebuie să fie pe măsură, așa că e bine să fii pregătit cu melodii românești în ton cu Ziua Națională.

Invită-ți rudele și prietenii la masă și bucurați-va românește de această zi specială.

Organizează o seară de film românesc

Adună-i pe cei de acasă în fața televizorului și urmăriți împreună filme românești, documentare sau mici fragmente de istorie pe care le găsiți pe internet.

În acest timp, vă puteți bucura de gustări românești și de un vin fiert care să vă încălzească în prima zi de iarnă.

Și în timpul emisiunilor de la televizor se vor difuza o serie de reportaje interesante, pe care ar fi păcat să nu le vedeți așa că ai face bine să consulți programul TV pe internet înainte de a stabili programul de vizionare.

Oricum ai petrece de 1 decembrie, nu uita că ai motive să fii mândru că te-ai născut în țara aceasta – La mulți ani, române! 🙂