O listă cu cele mai bune filme de dragoste triste îți va face weekend-rile mai plăcute, chiar dacă asta înseamnă că vei plânge în hohote în timp ce vei mânca popcorn, în fața televizorului.

Pandemia de COVID este un motiv în plus să rămâi acasă, iar lista de filme de dragoste triste pe care am pregătit-o pentru tine te va ajuta să îți ocupi cel puțin câteva zile.

Filme de dragoste triste care merită vizionate

  1. A Star is Born

a_star_is_born

Foto: Pinterest

Pe măsură ce Ally (Lady Gaga) și Jackson (Bradley Cooper) se îndrăgostesc unul de celălalt, și tu te vei îndrăgosti de povestea lor. Dar, la fel ca și în viață, timpul și succesul schimbă lucrurile, așa că povestea celor doi ia o turnură care te va face să plângi în hohote.

Dacă nu ai văzut încă acest film, dă-i o șansă, mai ales dacă ai chef de o poveste de dragoste tristă, care să te treacă printr-o paletă largă de emoții.

  1. La La Land

la_la_land

Foto: Pinterest

Chimia dintre Ryan Gosling și Emma Stone nu mai este de multă vreme un secret. Ceea ce este surprinzător este, însă, că filmul acesta nu îți oferă finalul fericit la care te-ai fi așteptat. Spoiler alert: vei plânge, mai ales la final.

  1. A Walk to Remember

a_walk_to_remember

Foto: Pinterest

O poveste de dragoste curmată de o boală incurabilă nu are cum să nu dea naștere unui cumul de emoții care te vor copleși de la începutul filmului până la final. Însă filmul “A Walk to Remember” trebuie vizionat măcar o dată în viață – pe lângă doza de tristețe pe care o livrează, o sa te facă să te simți extrem de recunoscător și norocos.

  1. Titanic

titanic

Foto: Pinterest

Dacă vrei să urmărești o poveste de dragoste clasică, cu final tragic, Titanic este filmul pe care îl cauți. Mai mult ca sigur l-ai văzut deja, însă este genul de film pe care îl poți vedea iar și iar, fără să te plictisești.

  1. The Notebook

the_notebook

Foto: Pinterest

Un alt clasic în materie de filme de dragoste triste este “The Notebook”. Bazat pe un roman scris de Nicholas Sparks, acest film prezintă povestea de dragoste pe care un bărbat i-o amintește în fiecare zi soției sale, diagnosticată cu Alzheimer. Cu toate că este un film trist, te va bucura într-un mod inexplicabil.

  1. Blue Valentine

blue_valentine

Foto: Pinterest

Dacă ești sătul de toate filme romantice care prezintă dragostea nemuritoare dintre un el și o ea, “Blue Valentine” este filmul pe care trebuie să îl vezi. Lungmetrajul urmărește povestea a doi îndrăgostiți care ajung, până la finalul filmului, să nu se mai iubească deloc. Dacă treci printr-o despărțire dureroasă, include-l pe lista de filme pe care trebuie să le vezi.

  1. Amour

amour

Foto: Pinterest

Moartea este iminentă, însă ce te faci când jumătatea ta părăsește această lume înaintea ta? “Amour” prezintă doi parteneri fericiți, care își petrec o mare parte din viață împreună. Până când, într-o zi, unul dintre ei face un infarct și celălalt rămâne singur.

  1. Life is Beautiful

life_is_beautiful

Foto: Pinterest

“Life is Beautiful” este despre iubire în toate formele sale și despre puterea sacrificiului. Filmul prezintă un cuplu format înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Cei doi ajung, însă, într-un lagăr de concentrare din care se străduiesc să evadeze. Tatăl va trebui să își sacrifice viața pentru fiul său și va alege să o facă cu zâmbetul pe buze. O lecție de viață pe care este păcat să o ratezi.

  1. The Fault in Our Stars

the_fault_in_our_stars

Foto: Pinterest

Doi adolescenți diagnosticați cu cancer se cunosc, se îndrăgostesc și încep prima lor, dar și ultima, poveste de dragoste. Iubirea pe care și-o poartă cei doi, în situațiile grele în care se află, te va face să te simți puțin vinovat pentru că nu faci suficient de mult, deși ești sănătos.

  1. P.S. I Love You

ps_i_love_you

Foto: Pinterest

Doi îndrăgostiți, cu o viață împlinită, sunt despărțiți de… moarte. El are o tumoră cerebrală și alege să nu împărtășească diagnosticul cu jumătatea sa. În schimb, folosește ultimele săptămâni din viață pentru a pregăti 12 scrisori de dragoste pentru partenera sa, pe care aceasta din urmă le va primi lună de lună, timp de un an după dispariția lui. Bineînțeles, toate scrisorile de încheie cu celebrul “P.S. I Love You”.

Fă-ți timp pentru aceste 10 filme de dragoste triste. Chiar dacă te vor face să plângi, au un farmec aparte de care ar fi păcat să te privezi. Nu uita, pe lângă popcorn, să pregătești și un pachet de șervețele – vei avea nevoie.