Chiar dacă am ajuns la vârsta maturității, încă tânjim după copilarie și după nopțile în care ne culcam plini de entuziasm, în ajun de Sfântul Nicolae, după ce lustruiam ghetuțele și le aliniam în fața ușii de la intrare. Tocmai pentru că suntem nostalgici, păstrăm încă tradiția cu cadouri de Moș Nicolae, deși am înțeles de multă vreme cum stau lucrurile. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu mici daruri în ghetuțe, iată câteva idei de cadouri de Moș Nicolae potrivite pentru adulți!

Fructe și dulciuri – în cazul adulților, cadoul clasic de la Moș Nicolae nu dă greș niciodată: portocale, banane, figurine de ciocolată și tot felul de dulcuri, în funcție de preferințe. Pregătește un săculeț cu bunătăți și pune-l în ghetuțele adulților dragi din viața ta, iar reacția acestora va fi pe măsura așteptărilor.

Nuielușă – Moș Nicolae lasă în ghetuțele copiilor care nu au fost cuminți, câte o nuielușă cu care părinții să îi mai corecteze pe aceștia din când în când. În spirit de glumă, poți lăsa în încălțările adulților câte o nuielușă decorată cu o fundiță colorată, care să le aducă aminte cât de important este să fii ascultător și cuminte.

Șosete tematice – un set de perechi de șosete tematice, cu reni, fulgi de zăpadă, Moș Crăciun sau brazi împodobiți, este ideal pe post de cadou de la Moș Nicolae. Acestea ne introduc în atmosfera de sărbătoare, dar totodată ne țin și de cald în zilele geroase de iarnă.

Poți oferi, de asemenea, și botoșei sau papuci de casă cu imprimeuri și modele specifice Crăciunului.

Pijamale călduroase – o pereche de pijamale în plus nu strică niciodată, mai ales dacă este vorba de unele amuzante, în ton cu perioada sărbătorilor de iarnă. În magazine găsești fel și fel de modele, ai de unde alege. Indiferent de vârsta pe care o avem, ne bucurăm ca niște copii atunci când primim și purtăm pijamale haioase.

Set de fular cu mănuși – Moș Nicolae vine odată cu iarna, așa că poate aduce un set care să conține fular și mănuși, poate chiar și o căciulă. Dacă persoana care le primește este pasionată de modă, alege ceva în tendințe, însă dacă oferi un asemenea set unei persoane cu simțul umorului, poți alege un asemenea set cu imprimeuri de Crăciun – reni, globulețe și oameni de zăpadă.

Cană cu mesaj de sărbători – fie că iei cadoul de Moș Nicolae pentru cineva de acasă, fie că îl iei pentru un coleg de serviciu, cu o cană tematică nu vei da greș. Alege ceva amuzant și totodată practic, din care cel care primește cana își poate savura ceaiul fierbinte, ciocolata caldă sau chiar vinul fiert.

Un termos cu elemente de Crăciun – ca și cana, termosul va fi apreciat de persoana care îl primește, mai ales dacă mesajul sau imaginea de pe acesta este unul amuzant și potrivit persoanei în cauză. Dacă vrei să faci cadou de Moș Nicolae unui iubitor de cafea sau de ceaiuri, nu mai sta pe gânduri și mergi în căutare de termosuri prin magazine.

O păturică pufoasă – ce poate fi mai plăcut, în zilele geroase de iarnă, decât si ai o păturică pufoasă cu care să te învelești în timp ce stai pe canapea și te uiți pe Netflix? Ei bine, nu numai tu îți imaginezi acest scenariu pentru zilele libere, ci majoritatea adulților. Așadar, surprinde-i pe cei dragi cu o asemenea păturică de Moș Nicolae și cadoul va fi extrem de apreciat.

O carte – există două posibilități când vine vorba de cartea pe care să o oferi în dar de Moș Nicolae – fie un roman a cărui acțiune se desfășoară în perioada sărbătorilor de iarnă, fie o carte de colorat a cărei tematică este Crăciunul. Indiferent de alegerea făcută, acest cadou va fi unul care va aduce zâmbetul pe buzele celui care îl primește. Dacă alegi cartea de culorat, nu uita să adaugi în ghetuțe și un set de crioane colorate, ar fi păcat să nu se poată apuca de colorat imediat persoana care găsește un asemenea cadou în ghetuțe.

Un jurnal – îți amintești cum în copilărie scriai tot ce făceai într-o zi într-un jurnal? Încă poți face asta și este cel puțin la fel de plăcut și benefic. Mulți adulți însă nu acordă importanță necesității de a avea un jurnal – tu poți schimba asta punând în ghetuțele celor dragi câte un jurnal. Pshologii confirmă efectele benefice pe care tehnica jurnalului le poate avea asupra individului așa că poți considera că faci acest dar în scop terapeutic.