Ai tot auzit despre pietre care alungă energia negativă și pe care este bine să le porți cu tine pe timpul zilei pentru o stare mai bună? Află mai multe despre pietrele și cristalele care te pot echilibra energetic!

Popularitatea medicinei alternative a crescut semnificativ în ultimii ani, practici precum tai-chi, yoga,  meditație sau chiar vindecarea cu pietre sau cristale fiind tot mai des menționate de către cei care caută alternative pentru ce oferă industria farmaceutică. Este important de menționat că, deși din cele mai vechi timpuri unor pietre și cristale le-au fost atribuite puteri tămăduitoare, nu există nicio dovadă științifică ce poate confirma eficacitatea acestora. 

10 pietre care alungă energia negativă

1. Cuarț

Cuarțul este renumit pentru proprietățile sale purificatoare. Puritatea acestui cristal reușește să înlăture energiile negative din jur și să le înlocuiască chiar cu unele pozitive. Cuarțul te poate ajuta să îți limpezești gândurile, să te concentrezi pe lucrurile bune din viața și din jurul tău și totodată să ții energiile dăunătoare la distanță. 

2. Onix

Onixul este la fel de eficient ca și cuarțul când vine vorba despre energii negative, însă acesta acționează în mod diferit. Concret, în loc să blocheze energiile negative și să le alunge, onixul le absoarbe. Mai mult decât atât, se spune chiar că acesta reușește să transforme lucrurile negative în noroc ori în lucruri pozitive, reușind să dea o cu totul altă conotație situațiilor dificile.

3. Obsidian 

O piatră cu puteri protectoare, obsidianul poate crea o barieră care să te ferească de emoțiile și gândurile negative. Dacă ai un blocaj emoțional, acesta te poate ajuta să depășești momentul. Și din punct de vedere al sănătății fizice se spune că ar fi benefic, acesta fiind de ajutor în ameliorarea crampelor și durerilor cauzate de stomac. 

4. Turcoaz

Pe lângă frumusețea sa, turcoazul se laudă și cu puterile vindecătoare pe care le are pentru minte, trup și suflet. I se atribuie puteri precum echilibrarea din punct de vedere emoțional a celui care îl poartă, precum și facilitarea experiențelor spirituale. 

5. Ametist

O altă piatră care nu numai că este foarte frumoasă, ci și vindecătoare, este ametistul. Este adesea asociată cu combaterea gândurilor negative, precum și cu înțelepciunea spirituală. Și somnul poate fi mai odihnitor dacă avem în preajmă o piatră mov de ametist.

pietre_care_alunga_energia_negativa

6. Safir

Adesea asociat cu regalitatea, safirul este piatra înțelepciunii. Acesta atrage prosperitatea și pacea, în timp ce respinge tot ce este negativ din punct de vedere energetic. Este considerată o piatră benefică pentru persoanele care au tulburări precum depresia, anxietatea ori insomniile. 

7. Jad

Jadul este recomandat pentru sporirea clarității mintale, a echilibrului emoțional, precum și a bunăstării de orice fel. Cei care cred în puterile vindecătoare ale pietrelor susțin că purtarea jadului îi face mai calmi, mai răbdători și mai eficienți.

8. Ochi de tigru

Această piatră nu blochează neapărat energiile și intențiile negative, însă îți oferă puterea interioară de care ai nevoie pentru a le face față cu bine, fără să rămâi afectat după. 

9. Rubin

Piatră asociată cu vitalitatea și energia, rubinul îți oferă imboldul de care ai nevoie pentru a combate lucrurile negative din viața ta. Și din punct de vedere intelectual, rubinul facilitează anumite conexiuni. 

10. Piatra lunii

Este asociată cu începuturile și cu transformările în bine. Piatra lunii te face mai puternic și combate instabilitatea emoțională. Se spune despre aceasta că favorizează inspirația, întărește intuiția și elimină tot ce este negativ. 

Cum să alegi una dintre aceste pietre care alungă energia negativă

În primul rând, fă o analiză și identifică lucrurile care îți lipsesc sau pe care le vrei în viața ta. Citește apoi despre toate pietrele și cristalele care te pot ajuta din punct de vedere energetic și alege-o pe cea a cărei descriere conține lucrurile pe care tu le cauți. Foarte important este însă să îți asculți și intuiția, care în mod firesc va fi înclinată către o anumită piatră, fără vreo explicație logică. 

Cum îți îngrijești piatra sau cristalul

După ce alegi și achiziționezi piatra potrivită pentru tine, este momentul să o cureți de energiile pe care le-a colectat de la alte persoane. Pietrele absorb imediat energii, de aceea au nevoie de purificare înainte ca tu să intri în contact cu ele. Altfel, riști să te încarci cu energii nedorite. 

Poți curăța foarte simplu și eficient piatra lăsând-o peste noapte în sare de mare. Sarea va atrage toate energiile și piatra rămâne pură. Și fumul de salvie poate fi folosit pentru curățarea energetică a pietrelor și cristalelor. 

Pentru a îi reda puterile pietrei folosite, este bine să o lași, când și când, fie în lumina directă a soarelui, fie în bătaia lunii. La fel de bine însă o poți și îngropa pentru o zi sau două. 

Poți purta piatra sau cristalul fie sub formă de bijuterie, fie ca amuletă, în portofel, în buzunar sau ca breloc la chei. Ideal este, însă, ca piatra să fie în contact direct cu pielea posesorului pentru cât mai mult timp.