Vrei să oferi un aer cool băii tale? Decoreaz-o cu plante de apartament! Potrivit tendințelor în materie de design interior, plantele sunt cele mai inedite decorațiuni ale momentului, pe care le poți folosi în baia ta.
Nu orice plantă rezistă însă în baie, asta pentru că umiditatea crescută, lumina naturală slabă și temperaturile care fluctuează nu creează un mediu tocmai ideal pentru plante. Trebuie, așadar, să alegi plantele potrivite dacă vrei ca acestea să supraviețuiască în condițiile date.
Iată 10 plante pe care le poți folosi pentru a îți decora baia:

Aloe vera

Aloe vera este o plantă din categoria suculentelor, ceea ce înseamnă că nu necesită o îngrijire foarte atentă, nefiind deloc sensibilă. Întrucât bătaia directă a razelor de soare îi ofilește frunzele, e bine să nu o pui la geam, ci într-un loc ferit de soare.
Un alt avantaj al acestei plante constă în faptul că sucul din frunzele de aloe are efecte reparatoare la nivelul pielii, ceea ce înseamnă că îl poți folosi pentru a trata micile răni cutanate.

Tillandsia

Această plantă emană o cantitate mare de oxigen și nu necesită deloc o îngrijire aparte, nefiind o plantă care se plantează în pâmânt. Tillandsia absoarbe umiditatea din aer, ceea ce înseamnă că nu are neapărat nevoie să o uzi în mod regulat.

Ferigă

Locul în care feriga se simte cel mai bine este cel în care umiditatea din aer este crescută. Așadar, acestei plante îi va fi foarte bine în baie, mai ales dacă nu o așezi într-un loc cu foarte multă lumină.

Filodendron

Plantă tropicală, filodendronul iubește umiditatea și se descurcă bine și în lipsa unei lumini naturale foarte puternice.
E bine de știut, dacă ai copii mici sau animale de companie, că frunzele acestei plante sunt toxice, așa că străduiește-te să îi găsești un loc cât mai sus, mai greu accesibil.

Bambus

Bambusul nu are neapărat nevoie de pământ, ci poate să fie pus într-un banal recipient cu apă. Acesta se simte bine și în locuri fără lumină naturală, dar și în bătaia directă a razelor de soare. Așadar, poți folosi bambus pentru a îți decora baia întrucât acesta va rezista în condițiile mai dificile.

Orhidee

Dacă ai geam la baie, adică lumina naturală nu lipsește, poți să o decorezi cu orhidee din belșug. Iubitoare de lumina, umiditate și căldură, orhideea se va dezvolta foarte frumos în baie.

Crinul păcii

Frunzele crinului păcii purifică aerul, îmbunătățind considerabil calitatea aerului. Pe cât este de frumoasă această plantă, pe atât de ușor de întreținut este. Concret, trebuie doar să te asiguri că nu așezi crinul păcii în bătaia razelor de soare, și că îl uzi o dată la câteva zile, astfel încât pământul să fie în permanență umed.

Planta șarpe

Foarte adaptabilă, această plantă se va acomoda foarte rapid la condițiile din baie. Aceasta nu va fi afectată de temperaturile crescute, dar nici de umiditatea din aer. Este important de menționat că planta șarpe elimină toxinele din aer și știm că produsele de curățenie pe care le folosim pentru a dezinfecta baia lasă în aer asemenea toxine.

Aglaonema

Aglanoema face parte din categoria plantelor foarte ușor adaptabile. Aceasta poate supraviețui fără probleme în condițiile din baie, ba se va descurca chiar și dacă uiți să o uzi din când în când întrucât este capabilă să extragă umiditatea din aer.

Croton

Cunoscută și sub denumirea de “tufiș minunat”, crotonul este o plantă ideală pentru baie. Asta pentru că nu are nevoie de foarte multă lumină naturală și nici nu trebuie să fie udată foarte des – acesteia nu îi priește solul umed.

Poți modifica aspectul băii tale prin decorarea acestei încăperi cu plante de apartament. Dacă alegi unele potrivite, care rezistă în mediul din baie, nu vei avea probleme cu ele.
Poți așeza plantele pe etajere, pe dulapul din baie, pe marginea căzii sau chiar pe podea. Alege suporturi de ghiveci asortate cu pereții băii, pentru ca plantele să se încadreze perfect în decor.
Dacă observi că unei plante nu îi merge bine, mut-o pentru o perioadă în altă încăpere să vezi dacă își revine.