Ce activitate poate fi mai plăcută pentru cei mici, dacă nu confecționarea unor decorațiuni pentru Paște împreună cu părinții? O activitate distractivă, cu satisfacții pe măsura eforturilor, pe care o recomandăm tuturor mămicilor care vor să creeze amintiri de neuitat în familie.

Aceste 3 decorațiuni pot fi folosite pentru decorarea mesei de Paște ori a unor încăperi, însă la fel de bine pot fi și oferite în dar celor dragi, cu ocazia venirii iepurașului de Paște.

Decorațiuni pentru Paște pe care le poți face cu copiii

Cuib cu ouă pictate

Acest cuib cu ouă vesele, pictate în culori tari, poate fi așezat pe masa de Paște, însă poate fi și împachetat în folie de cadou transparentă și dăruit bunicilor ori altor persoane apropiate.

Pentru a face această decorațiune ai nevoie de:

 • Iarbă artificială sau fân/ paie uscate;
 • O bucată de carton;
 • Lipici;
 • Ouă;
 • Acuarele;
 • Pensule.

Mod de confecționare:

 1. Începe prin a decupa o bucată de carton care va fi baza decorațiunii – dimensiunile le vei stabili în funcție de mărimea pe care vrei să o aibă cuibul. Aplică apoi un strat generos de lipici pe suprafața cartonului și lipește iarba artificială, respectiv fânul sau paiele, în formă circulară, pentru a obține un cuib. Lasă deoparte la uscat.
 2. Acum să înceapă distracția! Spală bine ouăle cu apă caldă și detergent de vase pentru a le degresa, fierbe-le, lasă-le la răcit și pregătește acuarelele. Imediat ce ouăle sunt reci, pune copiii să își aleagă câte un ou și să îl picteze cum își doresc. Poți să lași imaginația celor mici să zburde, însă poți să alegi și o tematică pentru a le stimula creativitatea – de exemplu model floral sau forme geometrice.
 3. Lăsați apoi ouăle să se usuce și la final așezați-le în cuib și bucurați-vă de rezultat.

Figurine din sulul de hârtie igienică

Figurinele făcute din cartonul rămas de la hârtia igienică sunt amuzante și pot decora camera celor mici. Iată ce materiale îți trebuie pentru a le face:

 • Cartoanele cilindrice rămase de la hârtia igienică;
 • Hârtie glasată în mai multe culori;
 • Foarfecă;
 • Lipici;
 • Pom-pomuri colorate;
 • Carioci.

Cum să procedezi, pas cu pas:

 1. Începe prin a îi pune pe cei mici să coloreze cu cariocile sulurile rămase de la hârtia igienică.
 2. Stabiliți apoi ce figurine faceți și, în funcție de asta, decupați hârtie glasată pentru aplicațiile de care aveți nevoie – urechi pentru sulul iepuraș, creastă pentru cocoș, buline pe post de ochișori, ciocuri (formă de romb îndoită la mijloc) dar și mustăți.
 3. Ajută-i apoi pe cei mici să aplice formele decupate, cu ajutorul lipiciului. În cazul iepurașului, poți pune un pom pom pe post de nas, dar și unul la spate, jos, pe post de codiță.
 4. La final, lasă lipiciul să se usuce și apoi folosește figurinele pe post de ornamente în camera celor mici.

Ghirlandă cu iepurași de Paște

O ghirlandă cu iepurași poate fi atârnată la geam, la ușă, dar totodată poate fi folosită și pentru a lega un cadou frumos ambalat în hârtie. Pentru a face o asemenea ghirlandă ai nevoie de:

 • Sfoară coloarată;
 • Hârtie cartonată colorată – cel puțin 5 culori diferite;
 • Pom-pomuri multicolore;
 • Scotch;
 • Lipici pentru hârtie.

Cum să procedezi pentru a obține o ghirlandă precum cea din imagine:

 1. Începe prin a desena un iepuraș pe una dintre hârtiile cartonate, care îți va servi apoi pe post de șablon. Decupează iepurașul și aplică-l apoi peste hârtiile cartonate colorate astfel încât să poți trasa conturul perfect cu ajutorul unui creion.
 2. După ce ai trasat conturul, pune-i pe cei mici să decupeze figurinele.
 3. Aplicați apoi împreună lipici în zona unde vreți să lipiți pom pom-ul care va avea rol de codiță și la final presați câte un pom pom în acel loc – ideal ar fi să fie într-o culoare contrastantă cu cea a iepurașului, pentru a crea un impact vizual puternic.
 4. Pentru a aplica iepurașii pe sfoara colorată, folosește scotch transparent, pe care îl vei lipi pe partea fără pom pom, adică pe spate. Măsoară cu o riglă distanțele dintre iepurași, pentru a te asigura că sunt egale. Acum e momentul să te bucuri de ghirlanda voastră :-).

Fă-ți un obicei din a rezerva o zi în săptămâna de dinainte de Paște pentru confecționarea decorațiunilor ori a cadourilor DIY. În acest fel, vă veți distra de minune împreună și veți crea amintiri pe viață – nu uita să faci și câteva fotografii în timpul procesului, vor fi și mai apreciate pe măsură ce trec anii.

Aici găsești o mulțime de idei de activități pe care le poți face cu copiii în perioada distanțării sociale – aruncă o privire.