În ajun de Sfântul Nicolae, adică în noaptea de 5 decembrie, an de an, copiii își lustruiesc ghetuțele și cizmulițele și se culcă cu gândul la cadourile pe care le vor găsi în zori de zi, lăsate de Moș Nicolae ca recompensă pentru că au fost cuminți. Iată cu ce cadouri îl poate surprinde Moș Nicolae pe copilul tău!

Legenda spune că în noaptea de 5 decembrie, Moș Nicolae trece pe la casele tuturor copiilor și le lasă în ghetuțe daruri pe care le merită. Așadar, cei foarte cuminți vor primi fructe, dulciuri și poate și câteva jucării, în timp ce copiii care au fost obraznici și neascultători nu vor primi decât o nuielușă.
Spre deosebire de Moș Crăciun, Nicolae nu este foarte bogat, cadourile aduse de el fiind mai degrabă simbolice. Dacă nu ai deloc inspirație, iată câteva idei de cadouri pe care orice copil le va adora!

Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii cuminți

Indiferent de vârsta copilului tău, dacă vrei să îi faci o bucurie poți pune în ghetuțe, de Moș Nicolae, pe lângă dulciuri și fructe și un element surpriză – iată câteva exemple de cadouri ce vor fi apreciate de cei mici!
O carte și câteva rechizite jucăușe – în funcție de vârsta copilului tău, poți alege fie o carte de colorat, fie una de povești, un atlas ori un roman pentru copii. Pentru un plus de bucurie, poți completa cadoul cu pixuri cu personaje de desene animate și alte rechizite tematice. Nu uita să pui în ghetuțe câteva portocale și turtă dulce.
Fular, căciulă și mănuși – în mod cert copilul tău are un personaj Disney pe care îl preferă. Dacă îi cumperi un set alcătuit din fular, căciulă și mănuși cu personajul de desene animate favorit, poți să fii sigur că va fi impresionat. Umple căciula cu câteva dulciuri pentru a îl surprinde până la capăt.
Instrument muzical – un mic instrument muzical va impresiona mai ales copiii mici, de până în 3 ani. Castanietele, fluierul sau muzicuța sunt câteva exemple pe placul celor mici. Pune într-o ghetuță instrumentul muzical, iar în cealaltă câteva figurile de ciocolată, banane și portocale.
O figurină de pluș – copiii mai mici de 5-6 ani au obiceiul de a avea o jucărie de pluș favorită, de care nu se despart nici măcar noaptea, când dorm. Moș Nicolae îi poate aduce copilului tău un ursuleț de pluș, un iepuraș sau o altă figurină similară, care îi poate deveni tovarăș de nădejde. Pe lângă figurina de pluș, ai grijă să pui și câteva dulciuri, de preferat ouă de ciocolată cu surpriză în interior – se știe că cei mici se dau în vânt după asemenea dulciuri.
O mașinuță de dimensiuni reduse – băieții se dau în vânt după mașinuțe și se bucură de un asemenea cadou, chiar dacă mai au câteva zeci în colecție. Așadar, pune în ghetuțe o mașinuță mai deosebită, care nu seamănă foarte tare cu cele pe care le are deja, și nu uita să adaugă mandarine, banane, dulciuri și snacks-uri.
Accesorii de păr – fetițele sunt fascinate de agrafe, elastice de păr și bentițe, așa că vor fi încântate peste măsură să primească accesorii de păr de la Moș Nicolae. În magazine vei găsi asemenea accesorii tematice, fie cu personaje Disney la modă, fie cu elemente specifice Crăciunului. Umple o ghetuță cu accesoriile cumpărate și în cealaltă pune fructe și dulciuri, iar fetița ta va fi extrem de fericită.
Pijamale cu super-eroi și prințese – o pereche de pijamale este binevenită oricând, însă dacă vrei ca cei mici să se bucure cu adevărat de un asemenea cadou practic, alege unele cu imprimeuri pe placul lor, adică cu super-eroi și prințese. Pe lângă pijamale, pune în încălțări și câteva plicuri de ciocolată caldă, o pungă de bomboane de ciocolată și fructe.
Bilete la un film pe care își dorește să îl vadă – Moș Nicolae îl poate surprinde pe copil și cu bilete la un film a cărui lansare o aștepta de multă vreme. Dacă vrei să îl impresionezi, achiziționează biletele în zona VIP, astfel încât să aveți acces nelimitat pe parcursul filmului la toate gustările pe care acesta le adoră. Adaugă pe lângă biletele la film și dulciuri din belșug și poți să fii convins că îi vei face o bucurie celui mic.