Pleoapele umflate oferă un aspect obosit, poate chiar îmbătrânit, pe care nimeni nu și-l dorește. Iată cum poți scăpa de problema pleoapelor umflate, fără să apelezi la ajutorul unui estetician – 8 remedii naturale care combat această problemă cu care multe femei se confruntă!

Umflarea pleoapelor poate avea o mulțime de cauze, începând de la oboseală accentuată, reacții alergice sau plâns și până la afecțiuni ale glandei tiroide. Indiferent de cauza pleoapelor umflate, un lucru e cert: toată lumea vrea să scape de ele, de preferat fără ajutorul chirurgiei estetice.

Vestea bună este că e posibil să combați pleoapele umflate cu ajutorul unor remedii naturale, la îndemâna oricui.

Remedii pentru pleoapele umflate

Folosește comprese reci

Compresele reci sunt de mare ajutor când ai de-a face cu pleoapele umflate, indiferent de cauza acestei probleme. Poți folosi fie un prosop udat cu apă rece, fie două linguri ținute în prealabil la congelator sau chiar 2 felii de castravete direct de la frigider.

Temperatura joasă a compreselor va determina dezumflarea rapidă a pleoapelor.

Pont: este indicat ca inainte de folosirea compreselor, să te speli pe față, mai ales dacă bănuiești că este vorba despre o reacție alergică. În acest fel, îndepărtezi alergenii și tratezi cauza, înainte de a combate efectul acesteia.

Folosește pliculețe de ceai negru

Ceaiul negru conține cofeina, iar cofeina are abilitatea de a estompa efectul de ochi umflați. Aplică așadar câte un pliculeț folosit de ceai negru, bine scurs înainte, pe fiecare ochi. Lasă pliculețele să acționeze în jur de 10 minute, apoi îndepărtează-le și bucură-te de rezultatele obținute.

Pentru sporirea eficacității acestora, poți congela preț de 5 minute pliculețele înainte de utilizare.

Folosește comprese cu cartof

Curăță un cartof de coajă, spală-l bine și apoi dă-l pe răzătoare. Pune cartoful ras într-un tifon și aplică apoi sub formă de compresă, pe pleoapele umflate. După un sfert de oră, poți îndepărta compresa de pe ochi și rezultatul va fi deja vizibil.

Masează-ți pleoapele cu buricele degetelor

Folosește-ți buricele degetelor pentru a masa ușor pleoapele, astfel încât lichidul acumulat să fie drenat. Poți ține în prealabil mâinile în apă rece.

Bea mai multă apă

Deshidratarea contribuie la accentuarea pleoapelor umflate, așa că e important să îți faci un obicei din a consuma cât mai multe lichide, fie că vorbim despre apă, ceaiuri, limonade sau supe.

Evită/ limitează consumul de sare

Și retenția de apă în țesuturi se face vinovată de umflarea pleoapelor, așa că ar trebui să limitezi consumul de sare. Se știe că aceasta favorizează retenția de apă, așa că nu este deloc indicată dacă ai această problemă la nivelul pleoapelor.

Odihnește-te suficient

Lipsa somnului determină umflarea pleoapelor, iar antidotul pentru această problemă este extrem de simplu: dormi. Ai nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte pentru a fi odihnită așa că nu te culca foarte târziu.

Evită îndulcitorii artificiali

Este adevărat că zahărul în exces este nesănătos, însă asta nu înseamnă că trebuie să consumi îndulcitori artificiali din belșug. Unele studii făcute recent sugerează că îndulcitorii artificiali pot afecta funcțiile renale, favorizând astfel umflarea țesuturilor.

Cum poți să previi umflarea pleoapelor

Folosește produse cosmetice și de make-up hipoalergenice și fără parfum, astfel încât să reduci riscul declanșării unei reacții alergice la nivel ocular.
Dacă porți lentile de contact, asigură-te că respecți regulile de igienă, în așa fel încât să reduci riscul unei infecții oculare.
Alege cu atenție picăturile de ochi pe care le vei folosi, pentru că multe conțin substanțe iritante. Consultă-te cu medicul oftalmolog dacă ai nevoie de asemenea picături.
Odihnește-te și adoptă un stil de viață cât mai sănătos, pentru a reduce factorii de risc.

Când e cazul să apelezi la medic din cauza pleoapelor umflate

Dacă problema pleoapelor umflate persistă, ba chiar se agravează, e recomandat să apelezi la medic pentru a afla cauza problemei, dar și pentru a o trata cum se cuvine.

De asemenea, e indicat consultul de specialitate dacă, pe lângă umflarea pleoapelor, apar și alte simptome asociate precum:

  • Înroșirea ochilor
  • Mâncărimi
  • Tulburări ale vederii
  • Sensibilitate la atingere sau chiar durere
  • Incapacitatea de a clipi sau disconfort la clipire
  • Febră

Problema pleoapelor umflate poate fi remediată așa că nu trebuie să rămâi cu această nemulțumire. Încearcă remediile naturale, discută cu medicul și fă câteva tratamente faciale, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.