Cât de sănătos trăiești?

Alimentația, obiceiurile tale zilnice, activitatea fizică, ritmul de muncă, toate au un impact uriaș asupra sănătății tale, dar tu ești conștient de asta? Starea de bine este esențială pentru un organism puternic, așa că înainte să alergi după lucruri pe care să le ai, fii atent la cele pe care le simți.
Răspunde la întrebări și află cât de sănătos trăiești și ce ar trebui să schimbi, ca să ții departe afecțiunile și să te simți bine.

1. Iei micul-dejun?

2. Îți place să înveți lucruri noi?

3. Ești motivat să îți atingi obiectivele?

4. Ai o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume?

5. Ești mulțumit de ce faci?

6. Bei mai puțin de trei pahare de alcool pe săptămână?

7. Fumezi?

8. Ești o persoană activă?

9. Faci exerciții de meditație?

10. Odată ce mergi la culcare, adormi repede?

Felicitări, faci alegeri sănătoase!

Știi cât de importante sunt deciziile pe care le faci zilnic și încerci să le iei pe cele mai bune. Nu te lași controlat de nevoile pe care le ai, ci preferi să fii tu cel care îți conduce viața. Dincolo de faptul că faci tot ce trebuie, pentru o viață sănătoasă, ai un echilibru interior care te ajută, când vine vorba de făcut alegeri. Ești o persoană puternică, independentă, care are toate șansele să ajungă acolo unde își dorește în viață. Este important să îți păstrezi stilul de viață și să nu uiți că, dincolo de obiceiurile sănătoase, ai nevoie și de prieteni. Viața socială nu trebuie ignorată niciodată, oricât de bine te-ai simți singur.

Nu prea îți pasă de cum trăiești!

Sigur nu este prima dată când afli că nu ai o viață sănătoasă și este important să faci câteva schimbări, dacă vrei ca lucrurile să se schimbe. Începe prin a sta departe de substanțele nocive (zahăr, grăsimi, alcool, țigări) și ieși de cel puțin trei ori pe săptămână la plimbare. Află care îți sunt pasiunile și include-le în rutina ta zilnică, nu te folosi de scuza că nu ai timp, nu ai nevoie de mai mult de 30 de minute. Fii mai atent la lucrurile care te fac nefericit și încearcă să le elimini. Nu este atât de greu să ai o stare de bine, dar este important să fii conștient de gândurile și alegerile tale.

Fii mai atent la deciziile tale!

Ești o persoană conștientă de importanța deciziilor tale, dar nu înseamnă că uneori nu cazi pradă impulsurilor. Îți place să trăiești clipa din când în când, dar te lași apoi măcinat de gândul la consecințe. Nu este niciun rău să te mai abați, din când în când, de la regulă, câtă vreme moderația este prezentă în majoritatea timpului. Încearcă să dai mai multă importanță emoțiilor tale și fă-ți un plan pentru fericire. Nu lăsa să treacă nicio zi fără să faci ceva ce îți place și stai departe de supărare. Nimeni nu este perfect, așa că bucură-te de lucrurile bune și nu te lăsa copleșit de cele rele.

Nu îți ignora emoțiile!

Nu dai prea multă importanță alegerilor pe care le faci, te lași condus de impulsuri și de ce se întâmplă pe moment. Mergi pe principiul că nu poți controla nimic și nu vrei să iei nicio măsură pentru a avea grijă de tine. Ai impresia că așa te bucuri de viață, dar s-ar putea să ajungi să regreți anumite lucruri pe care nu le-ai făcut la timp. Ține minte că 30 de minute de mișcare și o porție sănătoasă de râs fac mai mult decât o petrecere bună.