Sufletul pereche este o persoană față de care simți o atracție puternică, potrivit dicționarului, însă conceptul este mult mai complex. Pentru oamenii care cred în dragoste, explicația de mai sus s-ar putea să nu însemne nimic.
Căutarea sufletului pereche datează din cele mai vechi timpuri, apărând încă din Grecia Antica, în “Banchetul” lui Platon.

În opinia filosofului, oamenii au fost, inițial, creaturi rotunde, cu opt membre, două fețe și două seturi de organe genitale. Erau extrem de puternici și ambițioși, iar pentru a le diminua forță, Zeus i-a tăiat în doua. După separare, cei doi au rămas lipiți unul de altul, într-o încercare disperată de a se reuni. Zeus a fost înduioșat de durerea lor, astfel că le-a permis jumătăților să trăiască senzația întregului și fară a fi lipiți unul de altul.

“Și când unul dintre ei își întâlnește jumătatea, jumătatea sa, perechea este pierdută într-o mare de dragoste, prietenie și initmitate și nu se vor pierde niciodată din ochi, nici măcar pentru un moment”, povestește Aristofan, în “Banchetul” lui Platon.

Deși lucrurile s-ar putea să nu stea chiar așa în realitate, ideea unei persoane care să te înțeleagă în totalitate nu este atât de ieșită din comun precum ai crede.

Tipuri de suflete pereche

Sufletul pereche nu este neapărat un iubit, ci poate fi orice persoană alături de care te simți confortabil și în siguranță.

1. Parteneri pereche

Cel mai comun tip de suflet pereche este cel al partenerului pe care ți-l alegi să îți rămână aproape toată viața. Nu este vorba de iubit, ci de acel prieten pe care îl cunoști din copilărie și lângă care îmbătrânești. Partenerii pereche au rolul de a se sprijini unul pe altul emoțional sau profesional și a se ajuta să ajungă mai repede acolo unde își doresc. Viața este mult mai grea în singurătate, iar un partener pereche îți amintește constant cât este de frumos să călătorești însoțit.

2. Sufletele conectate

Când întâlnești un suflet conectat, pur și simplu ai impresia că persoana respectivă a venit în viața ta cu un motiv. De exemplu, dacă ești o persoană foarte ocupată, în momentul în care întâlnești un astfel de om, ești inspirat să îți faci mai mult timp pentru viață personală.

3. Suflete dintr-o altă viață

Multe religii și curente filosofice vorbesc despre reîncarnare și vieți anterioare. Adepții acestor concepte sunt de părere că doi oameni care s-au cunoscut într-o viață anterioară vor simți o atracție inexplicabilă una față de alta în momentul în care se reîntâlnesc. Motivul pentru care simți asta este că există multă tensiune acumulată între voi, din viețile anterioare. Pentru a vă elibera, este important ca atunci când puneți capăt relației, să o faceți fară resentimente.

4. Sufletele karmice

Sufletele karmice sunt, de obicei, considerate distructive, dar este cazul să îți schimbi concepția. Orice interacțiune cu o altă persoană se poate transforma într-o energie ce va atrage, la un moment dat, un efect. Nu trebuie să îți fie teamă, ci să te gândești că fiecare întălnire te va ajuta să crești și să înveți ceva nou.

5. Sufletele gemene

Acest termen popular descrie o conexiune intensă cu celalalt, unii oameni crezând chiar că este vorba despre un singur suflet ce a fost despărțit și pus în două persoane. Sufletele gemene se iubesc, se provoacă, se vindeca și se învață unul pe altul, ajutându-se să crească.

6. Sufletele pereche romantice

Când te îndrăgostești de un suflet pereche, simți că ți-ai găsit fericirea, iar viața ta parcă are un sens din nou. Nu te gândi, însă, că nu vor fi certuri sau nemulțumiri. Până și cele mai sănătoase relații trec prin momente grele, așa că trebuie să iei orice moment dificil ca pe o provocare.

Cum îți dai seama că ți-ai găsit sufletul pereche

Nu te gândi că trebuie să analizezi prea mult o persoană, ca să îți dai seama dacă este sufletul tău pereche. Astfel de conexiuni sunt extrem de puternice și le vei recunoaște imediat.

1. Te simți confortabil lângă o persoană

Când întâlnești un suflet pereche, renunți la toate zidurile din jurul tău, ești deschis și ai curajul să fii vulnerabil. Nu trebuie să faci niciun efort pentru asta, tot ce vei spune și vei simți va veni de la sine.

2. Există o atracție fizică inexplicabilă

Când persoana iubită îți este suflet pereche, vor fi multe atingeri la mijloc. Într-o astfel de relație, atracția fizică este imposibil de ținut în frâu, așa că nu îți rămâne decât să te bucuri de ce trăiești.

3. Te simți calm

Într-o relație cu un suflet pereche nu te simți nesigur sau frustrat și nu îți faci griji pentru nimic. Ai încredere în tine și în persoana de lângă tine, iar criticile pe care le primești, le iei constructiv.

4. Știi cum să gestioneszi conflictul

Nu există relație perfectă, dar când ai în viața ta un suflet pereche, îți este mult mai ușor să treci peste certuri și dezacorduri. Nu țipați unul la altul și nu vă învinovățiți, ci încercați să vă înțelegeți și să vă ajutați să depășiți momentele grele.

5. Îți asculți intuiția

Sufletul pereche te face să ții cont mai mult de intuiția ta, pentru că indiferent de ce îți spun ceilalți, tu simți că este bine să ai lângă tine acea persoană.

6. Comunicați fară să vorbiți

Cu sufletul pereche nu ai nevoie de prea multe cuvinte, pentru că vă înțelegeți din priviri. În plus, deseori s-ar putea să vă terminați propozițiile unul altuia sau să ghiciți ce vrea să spună celalat fară a fi nevoie de prea multe cuvinte.

10 citate care te vor motiva să îți găsești sufletul pereche

1. “Un suflet pereche nu este găsit, un suflet pereche este recunoscut.”
2. “Ai jumătate dintre darurile noastre, eu am cealaltă jumătate. Împreună facem un întreg. Împreună suntem mult mai puternici.” – Joss Stirling
3. “Simt că o parte a sufletului meu te-a iubit de la începuturi. Poate suntem din aceeași stea.” – Emery Allen
4. “În toată lumea, nu mai există o inimă ca a ta pentru mine. În toată lumea, nu există dragoste pentru tine cum e a mea.” – Maya Angelou
5. “Vreau să fiu sufletul tău pereche, chiar dacă nu cred în ele.” – Colleen Hoover
6. “Poate prietenele noastre sunt sufletele pereche, iar bărbații sunt doar oameni cu care să ne distram.” – Cundace Bushnell
7. “Ce se întâmplă dacă îți găsești sufletul pereche la momentul nepotrivit?” – Laure Kate
8. “Care este diferența, l-am întrebat eu, între dragostea vieții tale și sufletul pereche? Una este o alegere, cealaltă nu.”
9. “Perfectionându-ne prefăcătoria, ne petrecem viața căutând pe cineva care nu se lasă păcălit.” – Robert Braul
10. “Frumusețea este cel mai pur sentiment pentru suflet. Frumusețea apare când sufletul nostru este satisfăcut.”

Acum, că ai aflat cum recunoști un suflet pereche, nu iți rămâne decât să te uiți la oamenii din jurul tău și să afli cine este al tău.