Pandemia de coronavirus ne face să ne anulăm toate planurile care implică și alte persoane decât cele cu care locuim, așa că și aniversările trebuie să fie adaptate la vremurile în care trăim – de aceea e bine să știi cum poți da o petrecere virtuală de zile mari.

Dacă ești născut în luna aprilie, poate chiar și în mai, și te întristează teribil gândul că nu poți să îți planifici o petrecere de ziua ta din cauza distanțării sociale, iată câteva idei care te vor ajuta să dai o petrecere virtuală memorabilă, la care să aduni toate persoanele dragi ție.

Profită de tehnologia pe care o avem cu toții la dispoziție și nu anula petrecerea de ziua ta. Adapteaz-o.

1.Folosește o aplicație pentru o videoconferință de grup

Whatsapp, FaceTime, Zoom, Skype și Facebook Messenger sunt aplicații care îți permit să inițiezi o videoconferință de grup. În acest fel, poți aduna toți oamenii dragi, pe care i-ai fi invitat la petrecere, într-un apel video. Virtual, îi vei aduce pe toți în casa ta.

Pentru ca lucrurile să decurgă ca la carte, e bine să alegi din timp aplicația pe care o vei folosi și apoi să îți anunți “invitații” la petrecere, astfel încât să fie pregătiți la ora la care vei iniția videoconferința. E bine ca toată lumea să fie pe poziții și să se pregătească înainte pentru apelul video, astfel încât starea de dispoziție a tuturor să fie una adecvată pentru petrecere.

  1. Alege o tematică

Pentru ca petrecerea virtuală să fie și mai distractivă, poți alege o tematică și un dresscode. În acest fel, atât tu, cât și invitații, vă veți distra încercând să vă alegeți cea mai potrivită ținută, dar veți râde în hohote și când vă veți vedea unii pe ceilalți îmbrăcați într-un anumit fel. O asemenea activitate este mai mult decât binevenită având în vedere rutina plictisitoare cu care ne luptăm în această perioadă de autoizolare.

Exemple de tematici pentru petrecerea virtuală: anii ’90 (potrivită mai ales pentru cei născuți în anul 1990, care împlinesc 30 de ani), anii ’20, carnaval sau Gala Premiilor Oscar.

  1. Pregătește-ți casa în ton cu tematică aleasă

Ai suficient timp la dispoziție pentru a îți decora casa astfel încât să fie în ton cu petrecerea virtuală. Fă decorațiuni DIY, improvizează și bucură-te de tot acest proces. Asigură-te că decorezi mai ales colțișorul din care vei face videoconferința.

  1. Îmbracă-te și aranjează-te ca și cum ai ieși în oraș de ziua ta

Chiar dacă îți petreci mare parte a timpului de autoizolare îmbrăcat în pijamale sau în haine confortabile de casă, de ziua ta e obligatoriu să te îmbraci la 4 ace. Îți vei pune pe tine cele mai frumoase haine din dressing, îți vei aranja părul și te vei machia. Cu cât arăți mai bine, cu atât te simți mai bine.

Este recomandat chiar să faci o mică sesiune de shopping online cu câteva zile înainte de petrecerea de ziua ta, astfel încât să îți achiziționezi o ținută nouă pentru această ocazie. Cumpărăturile și hainele noi îți oferă o stare de bine și te fac să simți că este totuși, o zi specială, chiar dacă vei găzdui doar o petrecere virtuală.

  1. Pregătește masa

Chiar dacă locuiești singur sau doar cu partenerul de viață, e bine să pregătești masa ca și cum ai da o petrecere în adevăratul sens al cuvântului. Fă-ți o listă cu bunătăți pe care vrei să le ai la petrecerea de ziua ta, cumpără toate cele necesare din timp și în ziua respectivă gătește toate preparatele la care poftești. Dacă nu ești foarte priceput în bucătărie, poți comanda mâncarea de la restaurantul tău preferat.

  1. Fă-ți un tort

În loc să stai toată ziua să te gândești la cât de nefericită este situația în care te afli, mai bine profită de timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a îți face singur un tort. Mai mult ca sigur nu ai făcut asta niciodată, deci va fi o experiență memorabilă.

Lasă tortul la frigider și scoate-l în timpul petrecerii virtuale, pentru ca cei dragi să îți cânte “La mulți ani”. Pune-ți o dorință, suflă în lumânări și savurează o felie de tort – nu te teme, este tot doar al tău, nu e cazul să îți pui o felie mai mare :-).

  1. Deschide o șampanie

Nu există petrecere fără alcool, așa că trebuie să ai o șampanie în casă, pe care o vei deschide și o vei bea în timpul videoconferinței, împreună cu gașca de prieteni. Nu exagera cu consumul de alcool pentru că e posibil să îți declanșeze stări depresive, de care nu ai nevoie acum.

  1. Distrați-vă cu câteva jocuri amuzante

Pentru ca videoconferința să nu devină plictisitoare, jucați-vă mima, adevăr sau provocare sau orice alt joc care poate fi jucat de la distanță. Mai mult ca sigur se va lăsa cu multe râsete, de care cu toții aveți nevoie în această perioadă mai mult ca oricând.

  1. Nu uita să imortalizezi momentele frumoase

Nu este petrecerea la care visai, însă în mod cert este una memorabilă. Așadar, asigură-te că faci câteva poze la ecranul laptopului ori telefonului, în timpul videoconferinței, pentru a rămâne cu amintiri de la cea mai inedită petrecere pe care ai organizat-o vreodată.

  1. Pregătește un playlist, cântă și dansează

După ce ai grijă de toți invitații, mâncați împreună și tai tortul, vă jucați și discutați, e momentul să și dansați. Fă o selecție de melodii, distribuie-le tuturor invitaților de la petrecere și ascultați în același timp melodiile respective. Puteți cânta și dansa dacă aveți chef, iar dacă nu, vă puteți distra privindu-i pe cei mai curajoși din gașcă.

Dacă locuiești cu cineva, este mai ușor să te bucuri de ziua ta decât atunci când stai singur și nu ai contact direct cu nicio persoană. Însă nu uita că, oricum ar sta lucrurile, toată lumea e alături de tine cu gândul. Și amintește-ți că este un caz aparte, dar lucrurile se vor ameliora și poți să îți iei revanșa la următoarea petrecere, pe care sigur o vei aprecia altfel. Oricum ar fi, o petrecere virtuală îți va face ziua mai frumoasă.