Amânarea nunții pentru anul viitor, din cauza pandemiei de Covid-19, este o problemă cu care se confruntă multe cupluri. Iată cum poți face față mai ușor stresului cauzat de reprogramarea evenimentului!

Nunta este un eveniment pe care mirii îl așteaptă cu entuziasm și bucurie, însă dacă amânarea acesteia este necesară, lucrurile pot lua o întorsătură nedorită. Bucuria se transformă în îngrijorare, entuziasmul în stres și mirii ajung să își dorească să vină ziua nunții numai pentru a se elibera de tensiune. Ei bine, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reduce stresul care ar putea apărea pe fondul amânării nunții, astfel încât să te poți bucura în continuare de acest eveniment atât de special.

Cum suporți mai ușor amânarea nunții

  1. Nu amâna deciziile pe care trebuie să le iei

Stresul se intensifică atunci când nu știi ce decizie să iei, amâni lucrurile și te simți captiv într-o situație neplăcută. Pentru a te elibera de emoțiile negative, este mai bine să te hotărăști din timp și astfel dispare incertintudinea și, odată cu ea, și o bună parte din stres.

Discută cu partenerul de viață, cu cei de la salonul de evenimente, cu fotograful, cu muzicanții, dar și cu toți ceilalți furnizori și alegeți, de comun acord, o nouă dată pentru nunta voastră.

După ce ai luat această decizie, mai rămâne doar să te împaci cu ideea și să găsești aspectele pozitive, însă stresul se va diminua în mod evident pentru că vei pune lucrurile în ordine și vei ști exact la ce să te aștepți.

  1. Anunță noua dată

Imediat ce ai stabilit noua dată a nunții, e bine să dai sfoară-n țară. Anunță toți invitații, astfel încât să te asiguri că aceștia vor putea fi prezenți. Cu cât anunți mai devreme modificarea, cu atât mai mici sunt șansele ca cineva să lipsească pe motiv că și-a programat fix în acea perioadă o vacanță.

Vorbind la telefon sau pe rețelele sociale cu invitații despre amânarea evenimentului, vei primi încurajări și ți se va întări convingerea că ai făcut cea mai bună alegere reprogramând nunta. Așadar, stresul se va diminua.

  1. Dă-ți voie să fii trist, însă nu mai mult de câteva zile

Este firesc să te simți trist, dezamăgit, frustrat, poate chiar nervos dacă a trebuit să îți reprogramezi nunta din cauza noului coronavirus. Însă această tristețe nu ar trebui să se transforme în depresie. Până la urmă, nunta va avea loc și lucrurile vor fi exact așa cum ți-ai imaginat, poate chiar mai reușite pentru că atât tu, cât și invitații la nuntă, veți aprecia altfel clipele petrecute împreună.

Dacă tristețea cauzată de amânarea nunții este copleșitoare, ar fi bine să apelezi la ajutorul unui psihoterapeut. Câteva sesiuni de consiliere psihologică online te vor ajuta să îți modifici perspectiva asupra lucrurilor astfel încât să te bucuri în contiuare de acest eveniment important din viața voastră de cuplu.

  1. Profită de timpul pe care l-ai câștigat pentru a pune la punct detaliile pe care le-ai neglijat

Încearcă să vezi partea plină a paharului: acum ai mai mult timp la dispoziție pentru planificare, astfel încât niciun detaliu nu îți va scăpa, iar evenimentul va fi exact așa cum ai visat. Mai mult decât atât, poate că timpul în plus îți va permte să faci economii și să îți achiziționezi niște lucruri pe care ți le doreai la nuntă, însă pe care nu ți le permiteai din cauza bugetului limitat.

Vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a exersa dansul mirilor, pentru a alege cele mai potrivite aranjamente florale, dar și pentru a face un playlist pe placul tău ori pentru a ține o cură de slăbire.

  1. Practică tehnici de relaxare

Stresul generat de pandemie, de amânarea nunții, de riscul de îmbolnăvire, de restricțiile impuse de autorități, poate fi copleșitor. Îl poți combate însă prin practicarea unor tehnici de relaxare în fiecare zi. Meditația, yoga, exercițiile de respirație ori tai-chi, cititul, grădinăritul – acestea sunt doar câteva exemple de activități care te pot ajuta să te relaxezi.

  1. Fii înțelegător dacă partenerul tău reacționează diferit la această situație

Este posibil ca partenerul tău să nu fie deloc stresat cu privire la amânarea nunții. Suntem diferiți, avem moduri diferite de a gândi și de a percepe anumite situații. Nu trebuie să tragi concluzii pripite doar pentru că partenerul tău nu își manifestă supărarea la fel ca și tine. Dimpotrivă, ar trebui să îl asculți și să încerci să îi înțelegi punctul de vedere.

Este chiar mai bine ca viitorii soți să privească lucrurile dferit, astfel încât să se creeze un echlibru între cei doi. Dacă amândoi se lasă prea mult afectați de această amânare, ea poate lua proporții catastrofale și nu este cazul.

  1. Sărbătoriți totuși într-un mod aparte ziua în care trebuia să aveți nunta

Chiar dacă ați reprogramat nunta, vă puteți încă bucura de data la care trebuie să aibă aceasta loc. Pregătiți o cină romantică, ascultați muzică, dansați și păstrați această dată ca fiind una importantă pentru voi. Amintiți-vă că este important că sunteți sănătoși, că cei dragi șunt bine și gândiți-vă cu bucurie la momentul revederii, precum și la nunta care va avea loc în anul ce vine. Oferiți o notă pozitivă lucrurilor care se întâmplă.

  1. Dacă ziua aleasă inițial pentru nuntă are o însemnătate aparte, puteți lua în calcul cununia civilă

În cazul în care țineți cu orice preț să vă căsătoriți în ziua aleasă în primă fază, puteți face cununia civilă cu cele 8 persoane permise de lege. Buchetul pentru cununie poate fi comandat online, puteți chema fotograful și părinții și vă puteți bucura de o ceremonie foarte restrânsă, care va fi urmată de cununia religioasă și de petrecerea ce vor avea loc în 2021.

Indiferent de deciziile pe care tu și partenerul tău le veți lua cu privire la amânarea nunții pe timpul pandemieid de Covid-19, important este să vă împăcați cu hotărârile pe care sunteți nevoiți să le luați și să gășiți avantaje chiar și în această situație.