A trecut o lună de la primul caz de coronavirus din România, iar cadrele medicale se află, de atunci, într-o luptă continuă pentru viață. Mii de medici și asistente se află în prima linie, dar au nevoie și de ajutorul nostru, pentru a ieși învingători. Știi, deja, că este esențial să stai în casă și să practici distanțarea socială, dar sunt și alte informații pe care trebuie să le cunoști, pentru a evita contaminarea.

În primul rând, este esențial să recunoști simptomele infecției cu virusul COVID-19, pentru a te auto-izola la timp și a nu-i expune și pe ceilalți membri ai familiei tale. La fel de importantă este și cunoașterea procedurii medicale în acest caz: când trebuie să suni la 112 și când trebuie să îți suni medicul de familie pentru tratament. Informarea corectă va face diferența între un caz izolat de boală și riscul izbucnirii unui focar.

Alimentația, odihna și managementul stresului joacă, de asemenea, un rol important în această perioadă. Deși nu există niciun vaccin împotriva coronavirusului și nici un tratament specific, se fac numeroase studii în acest sens, iar autoritățile speră să aibă mai multe informații în următoarele luni. Pentru a le da timp să rezolve criza globală, este important să fii informat și să știi cum poți contribui la oprirea acestei pandemii.

testul nostru și vezi cât de bine îți cunoști inamicul. Ești pregătit?