Legile Universului își au rădăcinile în culturile antice, fiind asociate adesea cu Egiptul Antic, precum și cu cultura hawaiiană. Persoanele preocupate de latura spirituală se ghidează după aceste reguși, pe care le regăsim sub diferite forme în diverse culturi și religii.

Legile Universului și modul în care pot fi interpretate

 1. Legea Unității Divine

Aceasta face referire la faptul că absolut tot ce se află în acest Univers este interconectat. Așadar, orice alegere, dorință, cuvânt sau acțiune deprindem, aceasta va avea un impact asupra oamenilor din viața noastră și a lumii întregi, într-un fel sau altul. De cele mai multe ori, impactul nu este imediat sau ușor de observat, alteori nu va fi descoperit niciodată, însă el există. De aceea este atât de important să fim empatici și să ne iubim aproapele ca pe noi înșine.

 1. Legea Vibrației

Potrivit acestei legi, fiecare particulă din Univers este în continuă mișcare și transportă energie. De asemenea, fiecare lucru are o anumită frecvență energetică, iar particulele cu energie pe frecvență înaltă sunt atrase de cele cu aceeași frecvență înaltă, iar acest lucru este valabil și în cazul particulelor cu frecvență joasă. Așadar, dacă vrei să fii mai productiv, trebuie să te înconjori de lucruri și oameni cu frecvență înaltă.

 1. Legea Corespondenței

Această lege este strâns legată de prima, cea a unității divine și face referire la faptul că în Univers se regăsesc anumite tipare repetate, care se pot observa și la o scală mai mică. Adică ceea ce se află în plan astral, se regăsește și în plan fizic, dar și în plan mental.

Asta înseamnă că viețile noastre sunt alcătuite dintr-o serie de tipare, care ne pot avantaja sau, dimpotrivă, ne pot sabota. Odată ce identificăm propriile tipare, pe care le-am preluat în mod inconștient poate pe linie familială, vom fi capabili să le folosim în favoarea noastră.

 1. Legea Atracției

Este cea mai cunoscută dintre legile universului – oricine are o înclinație cât de mică către spiritualitate va crede cu tărie că atragi ceea ce oferi. Așadar, dacă vrei să atragi lucruri bune, cu frecvență înaltă, trebuie să fii pozitiv, proactiv și iubitor. Teama, letargia, pesimismul și lenea vor atrage după ele experiențe negative, cu aceeași frecvență joasă.

 1. Legea acțiunii inspirate

Această lege este despre acțiunile întreprinse cu scopul de a obține ce îți dorești. Așadar, nu este suficient să vizualizezi și să îți dorești, ci trebuie să faci și pași înspre direcția dorită. Doar așa vei reuși ce îți propui.

 1. Legea transformării energiei

În jurul nostru este un flux constant de energii, pe care le putem transforma în funcție de ce ne dorim. Asta înseamă că stimulând energia putem genera schimbări pozitive în viețile noastre. Cum putem face asta? Destul de simplu – prin obiceiuri care ne induc o stare de bine, cum ar fi dansul, cântatul în duș, yoga și meditația de dimineață sau pur și simplu prin interacțiunea cu un prieten care este veșnic binedispus și ne poate schimba instantaneu starea de spirit.

 1. Legea cauză-efect

Această lege are rolul de a ne învăța că orice acțiune generează o reacție – atât în plan fizic, cât și mental ori emoțional. Mai poartă și denumirea de karma: orice faci, fie bun sau rău, vei primi înapoi sub o formă sau alta, acum sau mai târziu.

 1. Legea compensației

Trebuie să ai încredere că vei fi răsplătit pentru toate lucrurile pe care le faci. Nu te gândi la ceva material, ci gândește-te că toată dragostea, bucuria și bunătatea pe care le oferi lumii din jurul tău, se vor întoarce la tine. Cum s-ar spune “ce semeni, culegi”.

 1. Legea relativității

Aceasta este despre neutralitatea lucrurilor – nimeni și nimic nu este bun sau rău decât în momentul în care faci comparație cu altceva. Așadar, avem dreptul de a alege modul în care percepem oamenii sau lucrurile. Noi înșine suntem cei care alegem să catalogăm ce ni se întâmplă drept “bun” sau “rău”.

 1. Legea polarității

Rolul acestei legi este acela de a ne aminti că există întotdeauna opusul a tuturor lucrurilor. Dacă există sus, trebuie să fie și jos. Dacă este lumină, există și întuneric. Contrariile se validează reciproc, nu pot exista unul fără celălalt. Acceptarea acestor polarități ca făcând parte din existanța umană ne vor ajuta să trecem mai ușor peste greutățile vieții și să le percepem ca pe niște lecții.

 1. Legea ritmului (mișcării perpetue)

Lecția pe care trebuie să o învățăm datorită acestei legi este simplă: totul este în continuă mișcare și lucrurile se întâmplă întotdeauna ciclic. Poți observa cicliclitatea cel mai bine în natură, în schimbarea anotimpurilor. După o iarnă grea, vine întotdeauna primăvara înfloritoare, urmată de vară și apoi de toamna roditoare. Așa se succed și perioadele vieții noastre, unele mai bune, altele mai puțin bune. De fiecare dată când te regăsești într-o perioadă deloc favorabilă, amintește-ți că urmează, inevitabil una de acalmie, dacă nu chiar de prosperitate. Acceptă și îmbrățișează lucrurile așa cum vin.

 1. Legea genului

Aceasta este despre enegia feminină, respectiv cea masculină, care se regăsesc în toate lucrurile și aspectele. Iar obținerea echilibrului între acestea va aduce armonia în viețile noastre. Echilibrul acesta ne va face fericiți.

Respectă legile universului și vei avea o viață mai armonioasă.

Aici găsești un interviu cu Val Voicu, yoga artisan & scientist, care te ajută să pătrunzi în tainele meditației.