Pătura ponderată este alegerea potrivită, dacă ai parte de nopți nedormite și de zile agitate. Stresul este principala cauză a insomniilor și a somnului agitat, iar privarea de somn accentuează stresul și efectele pe care acesta le are asupra ta. Așadar, se creează un cerc vicios din care cu greu poți ieși.

În plină pandemie de Covid-19, nivelul ridicat de stres și insomniile sunt probleme comune, iar pentru a combate anxietatea și stările depresive, odihna este extrem de importantă.

HugMeBlanket este exact ce ai nevoie, pentru a adormi rapid și a avea un somn odihnitor, de bebeluș. Te întrebi cum este posibil? Răspunsul este simplu: această pătură ponderată îți oferă senzația de îmbrățișare și ce te face să te simți mai în siguranță decât o îmbrățișare lungă și reconfortantă? Mai mult decât atât, îmbrățișarea oferită de HugMeBlanket poate fi asociată cu cea a unei persoane dragi, căreia îi duci dorul în această perioadă de distanțare socială – poate fi îmbrățișarea mamei, a surorii, a iubitului ori a unei prietene bune.

De ce este important să ai un somn odihnitor, mai ales în perioadele stresante

Somnul poate reduce nivelul de stres, calmând angoasele și totodată îmbunătățind puterea de concentrare, precum și starea de spirit. Cu cât ești mai bine odihnit, cu atât iei decizii mai raționale și faci față mai bine situațiilor stresante la care ești expus. Pe de altă parte însă, lipsa somnului nu cauzează numai oboseală, ci și irascibilitate și probleme de concentrare.

În perioadele dificile, cum este aceasta cauzată de pandemia de Covid-19, este firesc să apară tulburări ale somnului. Anxietatea ne poate face să ne trezim în repetate rânduri în decursul nopții.

Când suntem stresați, glandele suprarenale eliberează cortizol, cunoscut și ca “hormon al stresului”. Acesta accelerează pulsul, mărește tensiunea arterială și inhibă eliberarea de melatonină – hormonul esențial pentru un somn odihnitor. Vestea bună este că pătura ponderată pune o presiune constantă, dar blândă asupra corpului, care reduce nivelul de cortizol și totodată stilmulează eliberarea de serotonină, care este responsabilă pentru starea de bine. Așadar, oricât de încordat și îngândurat ai fi înainte de culcare, după ce te învelești cu pătura ponderată, starea de bine se va instala rapid.

Oamenii de știință au analizat efectele acestei pături și au constatat că, într-adevăr, aceasta oferă celui care o folosește senzația de confort, de relaxare și totodată sentimentul de siguranță. Mai mult decât atât, pătura ponderată combate și sindromul picioarelor neliniștite, care la rândul lui afectează considerabil calitatea somnului.

Statisticile arată că persoanele care nu au un somn odihnitor au următoarele probleme:

 • Epuizare fizică și psihică;
 • Apatie;
 • Irascibilitate;
 • Anxietate;
 • Probleme de concentrare;
 • Tristețe accentuată, depresie.

5 motive pentru care să folosești pătura HugMeBlanket

 1. Pentru a combate stresul

În general, suntem afectați de stres, însă în perioada aceasta de pandemie de Covid-19, stresul atinge cote alarmante în cele mai multe cazuri. Iar efectele negative ale acestuia se pot observa atât la nivel psihic, cât și la nivel emoțional sau fizic. Pătura ponderată te ajută să te relaxezi și reduce nivelul de stres.

 1. Pentru a avea un somn odihnitor

Presiunea pusă pe tot corpul, distribuită în mod uniform, favorizează somnul odihnitor, așa că problemele cu somnul se vor remedia după ce vei începe să folosești această pătură. Nivelul de cortizol este redus, în timp ce producția de melatonină și serotonină este stimulată, când te învelești cu HugMeBlanket.

 1. Îți oferă îmbrățișarea după care tânjești

Pătura ponderată creează senzația de cocon confortabil, oferindu-ți o îmbrățișare caldă. Când grijile te apasă, gândurile negre te cuprind și anxietatea pune stăpânire pe tine, nimic nu este mai benefic decât o îmbrățișare. HugMeBlanket te îmbrățișează și te face să te simți în siguranță.

 1. Îți îmbunătățește instantaneu starea de spirit

Dacă nu ești în apele tale, pătura ponderată îți sare în ajutor și te binedispune rapid. Tristețea și apatia vin la pachet cu reducerea nivelului de serotonină din creier, iar vestea bună este că stimularea prin presiune profundă (n.r. DPTS – deep pressure touch stimulation) făcută de această pătură intensifică procesul de eliberare a serotoninei, ceea ce înseamnă că te binedispune imediat.

 1. Calmează durerile

Dacă suferi de dureri menstruale, musculare, articulare sau orice alt tip de durere, află că pătura ponderată îți poate ameliora suferința.

HugMeBlanket poate fi aliatul tău în lupta împotriva stresului cauzat de noul coronavirus. Această pătură are 8-12% din greutatea corpului tău și îți asigură un somn profund, liniștit și odihnitor. Ea reduce în mod natural stresul și oferă, totodată, senzația plăcută a unei îmbrățișări, pe tot parcursul nopții.

Află mai multe despre beneficiile HugMeBlanket aici.