Soluții Made in România pentru gestionarea stresului și a problemelor de somn


Hug Me Blanket, un start-up 100% românesc, revoluționează calitatea somnului românilor prin realizarea manuală a primelor pături ponderate din țară, o soluție inovatoare, non-farmacologică și un instrument complementar în tratarea insomniilor, depresiei, anxietății, afecțiunilor din spectrul autismului, ADHD și tulburărilor de procesare senzorială.

Într-o Românie în care mai mult de o treime din populație prezintă tulburări de somn, 900.000 de persoane sunt afectate de depresie și 1 din 10 copii suferă de o afecțiune respiratorie în timpul somnului, Hug Me Blanket se înscrie în linia întâi de luptă împotriva tulburărilor de somn, fiind produsul de pe lista de recomandări a psihologilor, consultanților certificați în somn și mindfulness.

O pătură ca o îmbrățișare, cu beneficii reale pentru sănătate

”Povestea Hug Me Blanket este bogată în luni de studiu și cercetare, combinații de materiale, un curs de antreprenoriat, o finanțare România Start-up Plus, mult curaj și un angajament neîntrerupt de a oferi soluții palpabile, eficiente, accesibile și prietenoase cu buzunarul oricărui român preocupat de calitatea odihnei sale.” – Anamaria Pirea, fondator Hug Me Blanket.

Hug Me Blanket este singura pătură ponderată produsă în România, realizată manual. Concepută să aibă aproximativ 8-12% din greutatea corpului utilizatorului, asigură un efect relaxant, datorită stimulării prin presiune profundă. Greutatea este distribuită în mod egal pe suprafața corpului, funcționând ca o îmbrățișare strânsă cu efect de calmare, determinând organismul să producă serotonină (hormonul „fericirii”) și melatonină (hormonul „somnului”) și să reducă nivelul de cortizol („hormonul stresului”).

Păturile ponderate au fost incluse și testate în variate studii dedicate insomniei și altor tulburări de somn, anxietății și depresiei. Cercetările au arătat că păturile ponderate pot ajuta copiii care suferă de afecțiuni din spectrul autismului să doarmă mai bine, să le reducă anxietatea și să le îmbunătățească concentrarea. Terapeuții ocupaționali folosesc păturile ponderate datorită efectelor calmante ale acestora, dovedindu-se o modalitate sigură și confortabilă de a-i ajuta pe copiii cu ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție).

De la calitatea cea mai înaltă, la personalizare până în cele mai mici detalii

Disponibilă în trei dimensiuni, junior, medium și maxi size, pătura ponderată poate fi personalizată în funcție de nevoile și preferințele cromatice, de textură și design ale clientului. ”Hug Me Blanket este soluția pentru somnul liniștit al întregii familii.” – completează Anamaria Pirea. Datorită husei exterioare detașabile, pătura ponderată poate fi folosită indiferent de anotimp. În lipsa acesteia și datorită biluțelor cu efect de răcire din care este confecționată, Hug Me Blanket este pătura perfectă de învelit și pe timp de vară.

Hug Me Blanket, parteneriate strategice pentru stare de bine

”Ne propunem ca Hug Me Blanket să devină un reper pentru inițiativele din zona soluțiilor pentru un somn mai odihnitor, un stil de viață sănătos și stare de bine. Aducem plus-valoare acestui angajament prin colaborările strategice cu clinici specializate în terapie, somn și în tulburări de spectru autist”, adaugă Anamaria Pirea.

Hug Me Blanket se alătură, în calitate de partener, webinarului ”Somn odihnitor pentru o viață mai bună – sfaturi de la specialiști”, inițiat de WellNest. Evenimentul difuzat Live pe well-nest.ro va reuni psihologi, psihoterapeuți, instructori de yoga, pentru o abordare holistică a somnului, de la importanța pentru sănătate, metode de evaluare a obiceiurilor de somn, mituri, până la strategii și soluții concrete de îmbunătățire a calității acestuia. Participarea este gratuită, iar înscrierea se face pe www.well-nest.ro/webinar-somn-usor.

”Cu precădere acum, într-o perioadă cu incertitudini, când stresul și anxietatea și-au făcut loc din ce în ce mai mult în viețile noastre, este esențial să avem o mai bună înțelegere a somnului ca barometru al sănătății mintale, fizice și emoționale. Susțin inițiativa WellNest, alăturându-mă evenimentului dedicat somnului odihnitor, atât de important pentru stare de bine, productivitate și capacitatea noastră decizională” – Anamaria Pirea.

Hug Me Blanket, în cifre

9 ore de lucru pentru a realiza manual o singură pătură ponderată

8-12% din greutatea corpului – greutatea păturii

63-150 – caroiaje umplute manual

Somnul, în cifre

30-45% din populaţia adultă, afectată de insomnie, la nivel mondial

1/3 din populația României prezintă tulburări de somn, conform Societății Române de Pneumologie

6,8 ore pe noapte de somn – media globală, conform unui studiu Raconteur din 2019

# # #

Despre Hug Me Blanket

Hug Me Blanket este un start-up românesc, pionier în domeniul păturilor ponderate, o abordare unică în România, non-farmacologică și un instrument complementar în tratarea insomniilor, depresiei, anxietății, afecțiunilor din spectrul autismului, ADHD și tulburărilor de procesare senzorială.