Păturile ponderate „Hug me Blanket”, fabricate în România, sunt descrise cel mai bine chiar de motto-ul firmei producătoare: „O pătură ca o îmbrățișare”. Produsul este asemănător unei pături obișnuite, dar are în plus între 8 și 12% din greutatea persoanei care o folosește. Rolul unei astfel de pături nu este doar să te încălzească în timp ce urmărești, confortabil, serialul preferat, ci are efecte terapeutice demonstrate științific.

Înainte să fie comercializate, păturile ponderate au fost folosite de medici în calmarea simptomelor de autism, anxietate sau ADHD, iar rezultatele obținute le-au transformat în bunuri de larg consum. Pe lângă efectul de relaxare pe care îl produc, folosirea lor reglează producția de seronotonină, melanonină și cortizol, hormoni esențiali pentru un somn odihnitor.

Greutatea optimă a păturii Hug Me Blanket acționează exact ca o îmbrățișare, așa că așteaptă-te să adormi imediat și să te trezești fericit dimineața.

Hug Me Blanket este un brand 100% românesc

Povestea „Hug me blanket” a început în toamna anului 2017 și este una personală. Anamaria, fondatoarea brandului, avea probleme cu somnul, din cauza stresului și anxietății, așa că a început să caute soluții. Așa a găsit un articol despre păturile ponderate și beneficiile lor, iar de aici și până la o afacere de succes nu a mai fost decât un pas. În România nu existau producători, așa că singura variantă pentru a obține un somn odihnitor a fost să facă ea păturile.

Anamaria a început să studieze pe cont propriu, s-a documentat cu privire la materialele care trebuie folosite, greutatea produsului, și a început să facă primul model la mașina de cusut a bunicii sale. După câteva luni, a confecționat prima pătură ponderată, producție 100% românească.

Astăzi, cei care suferă de probleme cu somnul nu au o misiune la fel de grea, pentru că păturile ca o îmbrățișare pot fi găsite aici.

Cum arată păturile Hug me blanket

După prima pătură, au urmat o serie de documentări, de teste, de experimente legate de materiale și modul de confecționare. În prezent, Hug Me Blanket pune la dispoziția clienților trei variante de produs, în funcție de vârsta și înălțimea celui care îl va folosi.


Hug Me Blanket junior

Acest model este destinat copiilor cu vârste între 3 și 7 ani. Dimensiunile sunt 100x130cm și cântărește aproximativ 3 kg. Greutatea este optimizată și repartizată egal pe toată suprafața, pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă.

Hug Me Blanket medium size

Are dimensiunile de 125 x 185cm, o greutate de 6 kg și se adresează copiilor peste 7 ani, adolescenților și adulților de înălțime medie. Pe scurt, persoane cu o înălțime între 120-175cm și o greutate corporală de 36-75kg.

Hug Me Blanket Maxi Size

Are dimensiunile de 150cm x 210 cm și greutatea de 8kg. Această dimensiune se adresează adulților cu înălțime peste 170cm, și greutate de la +65kg.

Cum te ajută o pătură Hug Me Blanket

Ajută la insomnie. Este recomandat să folosești o pătură ponderată de la primele semne de anxietate nocturnă. Conform statisticilor mondiale, insomnia afectează între 30 și 45% din populația lumii, în funcție de vârstă, sex și alte criterii. În România, Societatea Română de Pneumologie susține că peste 33% dintre români suferă de insomnie. Astfel, încă din tinerețe, o pătură Hug Me Blanket medium size poate fi soluția căutată pentru un somn odihnitor.

Ameliorează tulburările psihice. Conform Pennmedicine, această pătură poate fi folosită cu succes de către persoanele care suferă de: anxietate, tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD), tulburări din spectrul autismului etc.

Păturile ponderate Hug Me Blanket pot fi de ajutor și în tratarea alternativă a unei probleme tot mai comune: depresia. Potrivit estimărilor din România, aproximativ 900.000 de persoane suferă de depresie, iar la nivel global, undeva în jur de 300 de milioane de oameni. O îmbrățișare a păturii Hug Me Blanket va duce la un somn odihnitor și la o stare de bine.

Cum îți alegi pătura potrivită

Pe lângă beneficiile obținute, la Hug Me Blanket poți customiza produsul comandat și poți alege cele mai mici detalii.  Începe cu dimensiunile și greutate produsului – cel mai bine este să respecți procentul de 8-12% din greutatea corpului. Alege apoi umplutura și materialul din care să fie confecționată husa. Varietatea materialelor și a imprimeurilor de pe acestea este deosebită. Diferite culori, modele florale, cu animale, clasice etc sunt puse la dispoziție, pentru a primi pătura ponderată ideală pentru tine.

Un alt atuu pentru acest produs românesc este faptul că personalizarea merge până la nivelul de detaliu absolut, întâlnit la casele de design. Dacă ai un material preferat, îl poți trimite direct prin curier, iar echipa Hug Me Blanket îți va confecționa pătura din el!

Folosește pătura ponderată indiferent de temperatura de afară

Hug Me Blanket se poate folosi atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Căldura pe care o transmite îmbrățișarea ei se poate regla în funcție de husa exterioară cu care este prevăzută pătura. Materialul husei este pufos și călduros, astfel că este perfectă pentru sezonul rece, pentru cei friguroși sau chiar și pentru cei care doresc să doarmă iarna cu geamul deschis.

Pe timpul verii, pătura Hug Me Blanket are avantajul de a avea husa detașabilă, așa că o poți scoate ușor și folosi pur și simplu. Dacă vrei, poți să înlocuiești husa originală cu una simplă, din bumbac. În plus, biluțele speciale, nu conferă doar greutatea, ci și o senzație plăcută de răcoare.

De asemenea, păturile sunt 100% realizate din produse autohtone, ușor de spălat și de întreținut.

Pătura poate fi folosită în siguranță de oricine cu vârsta de peste 3 ani; biluțele ce o alcătuiesc sunt cusute cu grijă în croiuri cu ață de poliester, iar acest lucru le împiedică să migreze.

Singurul lucru de care trebuie să ții cont, este să te asiguri că greutatea păturii nu depășește un anumit procent din greutatea corpului și că poți să te dezvelești cu ușurință dacă dorești.

Iar, mai departe, nu îți rămâne decât să te relaxezi și să te afunzi în îmbrățișarea pufoasă a noii tale pături preferate.