Sunt o mulțime de cărți despre sănătate, care te vor ajuta să adopți un stil de viață mai sănătos, însă noi îți propunem astăzi un top 6 al acestora.

Te întrebi de ce ai citi o carte despre sănătate? Ei bine, răspunsul este simplu: pentru că toți știm cât de importantă este sănătatea, însă puțini dintre noi facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne-o menține. O carte pe această temă te poate ajuta să conștientizezi greșelile pe care le faci, dar și să înlocuiești obieciurile nesănătoase cu unele mai sănătoase.

6 recomandări de cărți despre sănătate

  1. Sănătatea și starea de bine, editura Viață și Sănătate

Această carte îți oferă, în cele 150 de pagini ușor de citit, cel mai de preț secrete pentru menținerea sănătății fizice, psihice și emoționale. Pentru a îți face o idee mai clară despre abordarea pe care o are, trebuie să afli că în carte se regăsesc capitole precum “Ești ceea de gândești” sau “Relații sănătoase”. Pentru a fi în cea mai bună formă, este necesar să existe un echilibru perfect între minte, corp și emoții, iar această carte te va ajuta să ajungi la acel echilibru.

  1. ABC de nutriție, dr. Mihaela Bilic, editura Curtea Veche

Această carte este recomandată oricui este interesat de propria sănătate, însă în mod special mămicilor. Asta pentru că este un abecedar de nutriție atât pentru adulți, cât și pentru copii. Conține 30 de jocuri și experiențe cu și despre mâncare, care sunt pe placul celor mici. De asemenea, îți pune la dispoziție și informații științifice și explicații medicale, cu ajutorul cărora vei înțelege cât de important este să te hrănești sănătos.

  1. Secolul pandemic, Mark Honigsbaum, Editura Creator

În perioada în care pandemia de Covid-19 ne-a dat viețile peste cap, ce carte ar fi mai potrivită decât cea care prezintă istoria contagiunii mondiale de la gripa spaniolă la Covid-19? Apreciată de cititorii din întreaga lume, această carte face parte din lista cărților pe care trebuie să le citești. După ce vei citi cele 450 de pagini, vei avea o perspectivă mai clară asupra lucrurilor pe care le trăim acum.

  1. Idei preconcepute (sau nu) despre sănătate, Jacques Belghiti & Annette Vezin, Editura Niculescu

Cu toții am auzit, de-a lungul timpului, o serie de mituri despre sănătate. Pe unele dintre ele le-am auzit de atâtea ori încât nici nu le mai considerăm simple mituri. Joseph Goebbels, ministrul propagandei din regimul nazist și cel mai apropiat colaborator al lui Adolf Hitler, susținea că o minciună repetată la nesfârșit va deveni un adevăr acceptat cu ușurință de către oameni. Ei bine, această carte a fost scrisă de profesorul de chirurgie Jacques Belghiti și ziarista Annette Vezin, exact cu scopul de a explica ideile preconcepute din medicină. Cartea aceasta tratează peste 200 de de subiecte controversate cu privire la boli, alergii, alimentație, sexualitate, somn sau chiar dependențe.

  1. Ghidul complet al plantelor medicinale și al bolilor pe care le vindecă, David Hoffmann, Editura Lifestyle Publishing

Unele afecțiuni pot fi vindecate sau măcar ameliorate cu ajutorul plantelor medicinale. Această carte îți va explica sistemele organismului și îți va oferi sfaturi cu privire la tratarea bolilor cu remedii naturiste. Totodată, vei găsi și metode de culegere a acestor plante, precum și moduri în care poți prepara ceaiuri, tincturi sau alifii cu plante.

Bineînțeles, când este vorba despre probleme serioase de sănătate, tratamentul medicamentos ori procedurile medicale nu pot fi substituite cu remedii din plante. Poți însă să folosești ambele terapii în paralel, după ce te consulți cu medicul tău.

  1. Ghid practic de post terapeutic, dr. Francoise Wilhemi de Toledo, Editura Philobia

Conceptul de post terapeutic a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Acest lucru s-a întâmplat și datorită studiilor științifice care au dovedit efectele vindecătoare ale acestuia. Cercetările făcute în domeniu sugerează că după un post de 4-5 zile, organismul începe să se regenereze, celulele bolnave fiind înlocuite cu unele sănătoase.

Afecțiuni precum obezitatea, hipertensiunea, bolile inflamatorii ori oboseala cronică și depresia pot fi ameliorate prin post, asociat cu stil de viață sănătos. Postul poate fi însă periculos dacă nu este ținut cu anumite precauții, iar această carte te învață când și cum să postești, dar și cum să revii la o alimentație normală după perioadele în care ai postit.

Fă-ți timp pentru a citi aceste 5 cărți despre sănătate și vei acumula o serie de informații care te vor ajuta să trăiești mai sănătos, dar și mai frumos. Cu cât te îngrijiești mai mult de sănătatea propriului corp, precum și de cea a minții, cu atât mai mic este riscul de îmbolnăvire.

Aceste cărți pot fi, de asemenea, oferite în dar persoanelor dragi, întrucât vor fi apreciate.

Citește aici despre problemele de sănătate care pot fi declanșate de munca la birou.