Personalitatea noastră este complexă, dar nu imposibil de deslușit. Gândește-te numai la oamenii din jurul tău și cu siguranță vei reuși săle identifici trăsăturile dominante, chiar dacă nu ai o diplomă de specialitate: mama ta este dornică de control, prietena ta este foarte atentă la detalii, colega ta este extrem de creativă. Odată ce ajungi să cunoști foarte bine pe cineva, nu este greu să îți dai seama ce îl caracterizează.

 

Ce este, însă, cu adevărat dificil este să îți dai seama ce fel de om ești. Nu ai cum să fii obiectiv, atunci când te analizezi, așa că nici interpretarea nu este tocmai realistă. Există, însă, un test simplu, care îți poate dezvălui latura dominantă, potrivit specialiștilor. Tot ce trebuie să faci este să te uiți la imaginea de mai jos: vei vedea nouă copaci diferiți pe care trebuie să îi analizezi cu atenție. Alege-l pe cel care te atrage cel mai mult și caută interpretarea mai jos, în dreptul numărului care îl reprezintă.

 

 

 Testul copacului: cum îl interpretezi

 

1. Relaxat, dar responsabil

 Ești genul de om care nu intrăîn panică și găsește soluții în orice situație. Ceilalți ar putea spune căești prea relaxat, dar când vine vorba de pus lucrurile în mișcare, tu ești persoana potrivită. Ești demn de încredere și în ciuda faptului că ești un membru al grupului foarte important, nu faci mare caz din asta. Îți place să ajuți și lucrezi mereu la tine și la a deveni cea mai bună versiune a ta.

 Nu suporți conflictele și le eviți pe cât posibil. Uneori, asta înseamnă că nu te lupți prea mult pentru lucrurile în care crezi, pentru că vrei ca toată lumea să se simtă bine.

 

2. Cooperant și atent

 Te pricepi foarte bine la oameni și toată lumea te place. Nu refuzi pe nimeni niciodată, ți-ai sacrifica propriul confort, pentru a le fi bine celorlalți. Ești o persoană foarte răbdătoare, astfel că mulți vin la tine prima dată, pentru a căuta soluții.

 Muncești din greu pentru a nu răni pe nimeni și deși este foarte frumos din partea ta, uneori s-ar putea săte simți epuizat și dezamăgit. Ajusteazăți așteptările și obișnuiește-te cu gândul căceilalți nu vor oferi la fel de mult ca tine.

 

3. Intuitiv și altruist

 Cel mai probabil, oamenii din jurul tău te-au întrebat dacănu cumva ești un medium, pentru căștii ce se întâmplă, înainte săți se spună. Ești o persoană foarte inteligentă și cu un pas în fața tuturor. Chiar dacă te bazezi pe rațional și logică, nu ești deloc rece. Îți place să oferi timp, dragoste și cam tot ce ai. Nu este nimic rău în asta, dar asigură-te că ai în jur oameni care merită toate aceste lucruri.

 

4. Creativ și sensibil

 Într-o mare de oameni, tu vei fi cel care va ieși în evidență. Ești creativ și ai o personalitate unică, o viziune diferită asupra vieții. Ești o persoană destul de solitară și nu prea ai nevoie de nimeni, ca să fii fericit.

 Ești foarte concentrat pe reușită și îți construiești relațiile în funcție de ce îți dorești săfaci în viață. Nu lași pe nimeni să îți distragă atenția, dar o faci fără să îi rănești pe alții.

 

5. Eficient și carierist

 Ești unul dintre acei oameni care nu se opresc niciodată din muncă și îți place fiecare secundă. Nu te lași până când nu obții rezultatele pe care le dorești, dar nu faci niciun compromis pentru asta. Ești una dintre cele mai eficiente persoane și toată lumea te apreciază pentru asta.

 Deși entuziasmul tău este de admirat, uneori s-ar putea săte simți epuizat fizic și psihic. Este important să înveți să faci și pauze, pentru a-ți încărca bateriile și a face lucruri frumoase în continuare.

 

6. Rațional, dar special

 În timp ce oamenii vor să aleagă calea cea mai simplă, tu vrei să îți faci singur drumul. Te ghidezi în viață după logică și nu lași pe nimeni să te abată de la scopul tău. Ești o fire prietenoasă, dar numai cu oamenii care ți se par interesanți. Ai un mod special de privi lumea, dar ceilalți s-ar putea să te considere, uneori, arogant.

 Când ai probleme, nu prea știi să ceri ajutorul. Învață să ai mai multă încredere în ceilalți și ține cont de faptul călucrurile nu trebuie să fie grele, ca să iasă bine.

 

7. Calm și fericit

 Simți că viața ta este exact așa cum trebuie să fie, deși ai și tu momente grele. Nu te lași doborât de nimic și păstrezi mereu un zâmbet pe față. Ești o persoană caldă și înțelegătoare, îi asculți pe ceilalți cu atenție și nu judeci niciodată. Crezi că fiecare are drumul lui și nu ai niciun drept să intervii. Pentru că ești atât de conștient că nu controlăm nimic și nici nu vrei să faci asta, te simți mereu relaxat și nu te stresezi. Îți place viața, dar nu faci niciodată excese, te bucuri de oameni și de lumea înconjurătoare. Toată lumea ar vrea să fie ca tine.

 

8. Fermecător și energetic

 Ești genul de om care îi face pe ceilalți să râdă cu lacrimi, dar fără să ai intenția asta. Ești amuzant fără efort, pentru că îți place întotdeauna să faci haz de necaz, pentru a trece mai ușor peste probleme. Nu înseamnă că nu ești responsabil, ci doar că ai doza ta secretă de miere pe care o folosești când ți se dau pastile amare. Trăiești în armonie cu Universul, ești spontan și entuziast, nu refuzi niciodatăo aventură. Deseori îi surprinzi pe ceilalți cu inteligența ta și nu îți trădezi niciodatăprincipiile. Foarte rar îți atrage cineva atenția, dar când se întâmplăasta, nu te lași pânăcând nu cucerești.

 

9. Optimist și norocos

 Pentru tine, viața este un dar și încerci să te bucuri de fiecare clipă. Ești mândru de tine și profiți la maximum de tot ce ți s-a oferit până acum. Împarți ce ai cu oamenii dragi și nu ai nicio problemă în a-i ajuta pe cei pe care nu îi cunoști foarte bine. Ai o viziune sănătoasă asupra vieții și vezi mereu jumătatea plină a paharului. Pentru tine, viața este scurtă și merită trăită fără regrete!