Dacă vrei să ai un sprijin constant în lupta cu kilogramele în plus, aplicațiile pentru slăbit sunt exact ce ai nevoie. Tehnologia îți poate ușura viața, ajutându-te să menții o dietă echilibrată și restrictivă din punct de vedere caloric, precum și să faci mai multă mișcare. Iată cele mai bune cinci aplicații pentru slăbit!

5 aplicații pentru slăbit pe care merită să le încerci

  1. Weight Watchers

Disponibilă pentru iOS și Android, această aplicație poate fi folosită gratuit. Este una dintre cele mai populare aplicații pentru slăbit din lume, iar acest lucru se datorează complexității sale. Cu ajutorul aplicației Weight Watchers îți poți monitoriza dieta, însă totodată poți observa și progresul în ceea ce privește mișcarea. Mai mult decât atât, poți sincroniza aplicația cu smartwatch-ul, astfel încât să îți fie monitorizată fiecare mișcare, fie că vorbim despre pași, urcatul scărilor ori alt tip de exerciții fizice.

Concret, aplicația îți permite să vezi câte calorii consumi zilnic, dar și câte sunt arse în timpul activităților fizice. În acest fel, sunt șanse mai mari să reușești să ajungi la deficit caloric în vederea eliminării kilogramelor în plus.

  1. MyFitnessPal

O altă aplicație populară la nivel global este MyFitnessPal – tot o aplicație gratuită, care îți oferă, însă, posibilitatea să cumperi anumite extraopțiuni.

Întrucât are o mulțime de informații pe partea de nutriție, MyFitnessPal nu numai că te ajută să te încadrezi într-un număr zilnic de calorii, însă totodată poate depista lipsa anumitor nutrienți importanți din alimentație. Cu această aplicație poți scana codul de bare al produselor cumpărate, pentru a afla valorile nutriționale ale acestora. Totodată, convertește toate activitățile fizice pe care le faci în calorii consumate, iar așa poți să ții o evidență clară a aportului caloric consumat în raport cu numărul de calorii arse zilnic.

  1. Noom

Spre deosebire de alte aplicații pentru slăbit, Noom are o abordare ușor diferită – se concentrează mai degrabă pe obstacolele care apar la nivel psihic în lupta cu kilogramele în plus, nu la cele ce țin de alimentație și sport. Concret, te determină să îți schimbi treptat, cu pași mici, obiceiurile alimentare și stilul de viață, fără să resimți însă presiunea unei cure de slăbire. Această aplicație poate fi folosită în varianta gratuită, însă există și câteva extraopțiuni contracost.

Este ideală pentru pacienții care suferă de diabet sau boli cardiace, pentru că poate personaliza planul de slăbit în funcție de caracteristicile acestor boli.

  1. Lose it! App

Aplicația aceasta îți face un plan personalizat de slăbit, în funcție de greutate, vârstă, dar și starea ta de sănătate. De asemenea, îți numără caloriile consumate și îți trimite, la finalul fiecărei zile, un raport pentru a vedea cât de bine te-ai descurcat. Ceea ce are in plus Lose it! App față de alte aplicații de același gen constă în opțiunea care îți permite să îți fotografiezi mesele pentru a putea urmări mai bine alegerile alimentare pe care le faci.

Aplicația poate fi descărcată gratuit, însă sunt unele opțiuni premium care pot fi cumpărate.

  1. Best Fitness App

Dacă ai nevoie de o motivație constantă pentru a fi mai activ din punct de vedere fizic, atunci Best Fitness App este potrivită pentru tine.

Aceasta îți monitorizează activitatea fizică, de la mers, alergat și plimbări cu bicicleta, până la înot, apoi îți analizează progresul. De asemenea, îți sugerează și antrenamente scurte, cu exerciții pe care le poți face acasă, pe podeaua din sufragerie.

Mai mult decât atât, îți face un top al celor mai reușite antrenamente și te provoacă în mod constant să te autodepășești. Descarcă gratis această aplicație și vei deveni o persoană mai activă de la o zi la alta.

Lupta cu kilogramele în plus nu este una ușoară, așa că nu te aștepta să îți descarci una sau chiar toate aceste aplicații și să slăbești peste noapte. Este nevoie de eforturi constante, atât în ceea ce privește alimentația, cât și activitatea fizică, pentru a ajunge la silueta ideală.

Nu numai că eliminarea kilogramelor în plus te va ajuta să îți recapeți stima de sine, însă totodată va fi extrem de benefică pentru starea ta de sănătate. Supraponderalitatea, mai ales dacă este asociată cu sedentarismul, îți poate pune viața în pericol.

Profită de faptul că stai non-stop cu ochii pe telefonul mobil și folosește aplicații pentru slăbit pentru a îți ușura viața. Vei fi mai conștient de numărul de calorii pe care le consumi, precum și de nivelul de activitate fizică pe care îl ai.